Благотворителност

Заедно можем повече!

Нашите партньори:

НПО Операция Плюшено Мече

Плюшено мече:

“Операция Плюшено мече” е организацията, която ръководи най-мащабната коледна кампания за сбъдване на детски мечти в България от 12 години, а от 2017 година стартира и целогодишната менторска програма “Скритите таланти на България”, която подготвя за университет талантливи младежи без родители и такива, които живеят в неблагоприятна среда. Програмата дава шанс на таланти от цялата страна да се реализират професионално и да построят едно достойно бъдеще за себе си. За 3 години “Скритите таланти на България” е вкарала в университет 6 студенти и е организирала две самостоятелни изложби на деца, лишени от родителски грижи.

Jamba:

JAMBA е връзката между хората с различни възможности (така ние наричаме хората с увреждания) в България и техните бъдещи работодатели! Jamba е място за обучение, стаж и кариера. Те организират инициативи като кариерен форум “Равенството значи повече”, спортен маратон с кауза “Run2gether Bulgaria”, както и обучения за  необходимите компетенции и умения като най-важната и ключова стъпка за пълноценно развитие и шанс за равен кариерен старт.

1% промяна

1% промяна:

“1 % промяна” работят по каузи, които са извън фокуса на големи организации и кампании. Създават нужните предпоставки всеки да иска да отдели 1% от доходите си всеки месец в името на благотворителни каузи. Разчитат да създадат дългосрочен ангажимент на хората, а не еднократно дарение. Този месец, 1% промяна заедно с Оле Мале събира средства в помощ на майки с деца с увреждания.

Български фонд за жените:

Българският фонд за жените (БФЖ) е единствената българска организация, която подкрепя местни граждански организации и групи, работещи по правата на жените за постигане на реалната им равнопоставеност във всички сфери на обществения живот и премахване на всяка форма на дискриминация

Визията на БФЖ е за свят без насилие и неравенства, в който всяко момиче или жена има условия да разгърне своя потенциал в най-пълна степен, разполага с равни възможности , с достъп до образование и качествени услуги и има възможност да прави информирани избори относно своя живот и тяло. 

Бандата на 1500те:

Група от доброволци към общинските приюти в Богров, Сеславци и Слатина. Хора на различна възраст, с различни интереси и разбирания, но обединени от една кауза – любовта към животните. Като доброволци те целят да променят не само живота на кучетата в приютите, но и нагласата на обществото спрямо бездомните животни. Как? Организират разходки в приютите всеки петък, събота и неделя. Обгрижват, социализират, обръщат внимание на всичките им обитатели и паралелно с това търсят нови и отговорни хора и домове за четирикраките си приятели.
Също така, участват в най-различни събития извън приюта и насърчават хората да бъдат отговорни към животните, да осиновяват, а не да купуват кучета от магазини или да развъждат техните, докато приютите са пълни с чакащи дом прекрасни четирикраки любимци.

Кожа

Кожа:

Чувствам се добре! има желание със серия от интервюта, да създаде отворен и информиран диалог, в който е ok да се говори за несъвършенствата и те да се наричат с истинските им имена, без това да носи срам, притеснение, страх. Създателите на „Кожа“ вярват, че незнанието и мълчанието са пагубни и водят до неразбиране, неприемане, изкривяване на представите за нормалност и изолация, затова отварят пространство за разговорите за човешкото тяло и емоциите, които тялото съдържа, съхранява, провокира, потиска. Говоря за това, какво е да се чувстваш добре в кожата си и какво е да излизаш от нея.